Tip na dárek? Rychlovarná konvice SMEG

Rychlovarná konvice SMEG KLF05

Podle posledních analytických dat je jedním z nejvyhledávanejších vánočních dárků, alespoň pokud jde o praktické potřeby do kuchyně, rychlovarná konvice SMEG. V následujícím článku zkusíme zjistit, proč tomu tak je, jaké může mít výhody a do k tomuto rozhodnutí vlastně nakupující tak často vede.

Italská značka SMEG není ve světě ničím novým, to jen do našich končin se prosadila relativně nedávno. Její historie je totiž spojená mnohem víc s velkou kuchyňskou technikou, jako jsou sporáky, myčky, lednice nebo digestoře. Série malých spotřebičů, mezi které patří i zmiňované rychlovarné konvice, je naopak dílem poslední doby, velmi úspěšným pokusem prosadit se v oblasti dávno obsazené jinými značkami.

Rychlovarná konvice SMEG KLF 03

Rychlovarné konvice SMEG nabízejí příjemné kombinace starého s novým. Nenásilný retro design viditelný i v takových detailech, jako je pochromovaná páčka zapnutí varu, moderní prvky, jako tenký proužek měkkého plastu proti vyklouznutí z ruky, nebo průhledná měrka schovaná pod madlem. Zdroj: Homeware.cz


Pokud jde tedy o rychlovarné konvice, se stříbrným logem SMEG dnes najdete na trhu tři modely. Jsou to KLF03 s objemem 1,7 l, KLF04 s objemem 1,7 l  a nastavitelnou teplotou vypnutí, a model KLF 05 s objemem 0,8 l. Dobře, ale co je na tom taková bomba, řeknete si.

Tady by stálo za to připomenout, že SMEG jsou italští mágové designu a že to poznáte na každém kroku. Vzhled celé řady spotřebičů s příhodným názvem Smeg 50's Retro Style totiž velice věrně a přitom nenásilně kopíruje specifickou estetiku průmyslového designu padesátých let, zejména ve Spojených státech. Oblé tvary, lesklé plochy, pastelové barvy, vyleštěné chromové prvky, všichni víme, o čem je řeč. A přesně takové jsou i rychlovarné konvice, pěkné, barevné, s lesklými prvky, ale přitom jaksi přirozeně a nenásilně.

Kuchyňské spotřebiče SMEG

Několik výraznějších zástupců Smeg 50's Retro Style, které mohou stát ve vaší kuchyni pěkně jeden vedle druhého. Zdroj: Homeware.cz


Rychlovarné konvice italského výrobce samozřejmě nezůstaly pozadu v moderních technologiích, pouze vzhled se vrací tolik zpátky. Přirozeně tak nabízejí všechny featury běžné pro soudobé konvice - topnou spirálu integrovanou do plochého dna, podstavec se středovým konektorem, na kterém se může konvice otáčet o 360 °, třeba aby nebyla hubicí otočená pod nábytek, automatické vypnutí nejen na bodu varu, ale i v případě ohřevu nasucho. Příjemné jsou potom další maličkosti, jako měkký plast na madle bránící proklouznutí v ruce, nebo měkké samočinné otevření konvice na stisk tlačítka (pouze u dvou 1,7l modelů)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?