Proč si kuchyňský robot KitchenAid zaslouží místo na vaší lince?


Kuchyňský robot si vydobyl své místo na kuchyňské lince, má přídavné příslušenství na cokoliv, jeho použití není komplikované ani pro začátečníky, ani není příliš triviální pro ty, jejichž kulinářské umění přesáhlo stav, kdy si umí v robotu ušlehat šlehačku.


Váží něco přes 11 kilogramů, ale robot firmy KitchenAid by se neměl brát tak na lehkou váhu. Jakmile jsem si rozbalila krabici a postavila robot na linku, od té doby tam stojí dodnes. Samozřejmě, že bych jej mohla schovat do skříně a vyndat jej, až ho budu potřebovat, ale již chodím do posilovny, tak proč bych se namáhala s robotem? A co víc, proč bych chtěla mít kuchyňský robot schovaný? Je to prostě tvrdý kuchyňský pracant, který si za ta léta již vydobyl své místo na kuchyňské lince.


Kuchyňský robot KitchenAid stále respektuje design, který pro něj vytvořil Egmont Arens již v první polovině dvacátého století. Přesto nevypadá zastarale a stále je velmi populární. Fotografie: Homeware.cz


Kuchyně KitchenAid samozřejmě nevyrábí jenom kuchyňské roboty. Dnes již najdete jakýkoliv kousek jejich kuchyňské sady, který potřebujete, ať už jde o zmrzlinovou lžíci s logem KitchenAid nebo přístroje používající techniku vaření ve vakuu tzv. sous vide. Jakýkoli kus, který vyrobí, je dostatečně pevný, ​​a robustní, aby přetrval. Není divu, že jsou tak žádanou značkou pro každého, od nováčků - kuchařů, kteří neví, jak přivést vodu k varu, až po profesionály, kteří mají na rukách jizvy po nožích od práce v kuchyni.

Ale pro mě je právě kuchyňský robot synonymem pro KitchenAid. Značka pochází z roku 1919, kdy inženýr v Ohiu ve Spojených státech vyvinul model "H5". Říká se, že tenkrát manželka jednoho z ředitelů si to zkoušela a byla tím tak potěšena, že řekla: "Je mi jedno, jak tento přístroj nazýváte, je to nejlepší kuchyňská pomůcka, jakou jsem kdy měla." Tak se zrodil název KitchenAid / kuchyňská pomůcka/ a od té doby je lídrem mezi domácími kuchyňskými spotřebiči. Dnes je součástí „Whirlpool Corporation“, největším výrobcem elektrických domácích spotřebičů na světě.

Kuchyňských robotů existovalo už několik modelů, když v roce 1937 designér Egmont Arens (1888-1966) navrhl pro KitchenAid originální kuchyňský robot se sklápěcí hlavou. Arens byl zajímavou postavou. Jako dítě měl tuberkulózu a byl poslán žít do Nového Mexika, místo, které přitahuje pacienty s tuberkulózou díky suchému klimatu. Později se stal sportovním spisovatelem, než se přestěhoval do New Yorku, kde byl redaktorem časopisu Creative Arts a Vanity Fair. Byl také světově proslulým průmyslovým designérem, který navrhl pro KitchenAid nejen ikonický robot "K,“ ale také později i kráječ masa.

Opravdovou poctou jeho talentu je skutečnost, že KitchenAid má stále skoro stejný design jako ten, který původní, který Arens navrhl. Není těžké pochopit proč. Je nejenom elegantní s hladkými křivkami a čistými liniemi, ale také neuvěřitelně odolný a snadný k používání. Jeho obsluhu zvládne i nezkušený, stačí posunout páčku z "vypnuto" do "zapnuto" a poté pokračujte v posuvu úrovně rychlosti, kde rychlost 10 je ta nejvyšší. Hlavu přístroje můžete naklonit tak, aby bylo možné snadno uvolnit metličky, nebo pořádně vytřít zbytky těsta z pracovní mísy.

Co dalšího činí kuchyňský robot KitchenAid tak oblíbeným? Je vyroben z litého kovu, takže je super pevný a můžete jej nastavit až na maximální rychlost, aniž by se třásl nebo se pohyboval na vaší kuchyňské lince. Má motor s přímým pohonem v hlavě stroje, takže síla jde, kam ji chcete a stroj se nikdy nepřehřívá ani nezatěžuje. A má úžasnou kapacitu. S KitchenAid můžete míchat i velké objemy těsta, aniž byste se báli, že z mísy přeteče.

Specifikace produktu mě ujišťují, že ve 4,8 litrovém robotu můžete vyrobit těsto pro více než 100 sušenek, šlehat 12 vajec nebo 1 litr smětany, 3,2 kg bramborové kaše nebo 2 kg chlebového těsta. Nikdy jsem to netestovala až do těchto extrémů, ale již jsem mu dala pěkně zabrat a nikdy jsem nebyla zklamaná. Používám robot na výrobu těsta, šlehání vaječných bílků a krému. Design je geniální, jelikož je pracovní mísa velká, metle / šlehače jsou schopné zpracovat přísady ze stran a dna mísy, takže později nemáte ve svém dortu slepené kousky mouky.

Standardní sada KitchenAid obsahuje drátěnou metlu, hnětací hák na těsto a plochý šlehač. Existuje celá řada příslušenství, které si můžete zakoupit, včetně plniče klobás, raviol a mlýnků na různé druhy potravin. Musím přiznat, že moje použití je mnohem skromnější, ale nikdy bych nevyměnila pečení s tímto robotem. Dodává se v červené, černé, barvě mandlového krému (nejoblíbenější barva) a stříbrné barvě.

Ceny domácích kuchyňských robotů KitchenAid se mohou pohybovat kolem patnácti, osmnácti tisíc. Vím, že je to cena, kdy vám „poklesne čelist“, ale díky koupi přístroje KitchenAid získáte to, za co jste zaplatili, a pro mě to byla celoživotní koupě. Můj model jablkově zelené barvy již není žádný „mladík“, ale stále nevykazuje žádné známky poruch, což je dobré, protože se chystám si připravit těsto na sušenky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?