První dojem: nepodceňte manikůru

Když se s někým setkáme, tak jedna z věcí, kterých si všímáme, jsou ruce. Dávno pryč jsou doby polámaných, zarostlých či snad špinavých nehtů. V dnešní době, kdy se klade důraz na každý detail, jsou ruce jednou z prvních vizitek, které předkládáme okolí a mohou nám pomoci, či poslat do pekel.



Co je to manikúra


Je to název pro péči o nehty a jejich okolí. Je ji několik druhů, o kterých si povíme později. Při manikúře se čistí a tvarují nehty, kůže kolem nich, odstraňují se staré zbytky a špína. Používá se kvůli kosmetickému, i lékařskému účelu, jelikož neošetřené ruce velmi lehce může napadnout plíseň, nebo infekce.

manikůra

Slovem manikúra se označuje nejen kosmetická procedůra, ale i sada pro domácí péči o nehty. Nejklasičtější klasika je v koženém pouzdře a obsahuje nůžky, pilníčky, pinzetu a zatlačovátka na přerostlou kůži na nehtech. Existují ale třeba i varianty ve stojanu do koupelny.


Rozdělení


Některé druhy manikúry můžeme provozovat doma, za pomoci nejrůznějších sad, jiné je lepší nechat na profesionálech. Nejzákladnější dělení je na Suchou - jde jen o zapilování, zastřižení kůžičky a regenerování olejíčkem. Mokrou - zde je postup o trošku složitější, ale také účinnější, jelikož se na ruce používá ještě koupel. Další postup je potom stejný jako u suché verze.

manikůra do koupelny
Zatímco v koženém pouzdře dáme manikúru spíš do kabelky, doma je mnohem komfortnější pěkný stojan na kosmetickém stolku nebo v koupelně.


Do manikúry dále patří:


Francouzská- je asi nejznámější a spočívá v tom, že nejprve se nalepí speciální šablony, které oddělí špičku nehtů od jejich zbytku. Dále se konce natřou bílým lakem. Po zaschnutí špiček se šablony odlepí a zbytek nehtů se nalakuje jemnými odstíny růžové nebo smetanové barvy. Po zaschnutí této vrstvy je možné použít ochranný bezbarvý lak.

Japonská, neboli P-shine- Jde o metodu, které používaly gejši, aby měly nehty vždy krásné a lesklé a přitom nepoužívaly laky. Základem jsou důkladně umyté ruce a ošetřené jako při klasické manikúře, potom se použije hrubší pilníček, který se nehty začistí. Nakonec se leští kouskem jelenice a voskem s mateří kašičkou.

Gelové nehty- jedna z nejoblíbenějších variant. Po zbroušení nehtů se nanáší gelová vrstva, která pod ultrafialovým světlem ztvrdne. Poté je možno nehty různě lakovat a doupravovat. Mají přirozený vzhled. Musí se ovšem chodit pravidelně na doplnění gelu, který s nehty odrůstá.

Umělé nehty- jsou většinou z plastu, nebo pryskyřice a připevňují se na vlastní nehty pomocí speciálního lepidla. Neměly by se však nosit dlouhodobě, nejvýš pár týdnů, jelikož původní nehty pod nimi trpí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?