Wellness víkend v Beskydech

Wellness víkend na severovýchodě moravy v Beskydech je ideální způsob jak strávit prodloužený víkend ve dvou. Beskydské rehabilitační centrum v Čeladné skýtá dobré zázemí pro výlety na nedaleké pustevny nebo na druhou nejvyšší horu Beskyd, Smrk.

Blízko Frenštátu pod Radhoštěm se nachází Rožnov pod Radhoštěm známý pro své Valašské muzeum v přírodě. Do srdce valašska proudí ročně tisíce návštěvníků, aby mohly na vlastní oči vidět historické dědictví našich předků. Pozoruhodné jsou především předměty regionální valašské lidové kultury a řemesel a původní domy zdejších vesnic a měst. Do lázní v Rožnově pod Radhoštěm mířily i známé osobnosti české historie jako zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud nebo přírodovědec Gregor Mendel. V moravském skanzenu se konají i pravidelné kulturní akce.

Přímo z bazénu se můžete kochat vrcholky beskydských hor. Vlevo na fotce jsou sochy Olbrama Zoubka, Vlna a Proud.


Wellness víkend pro dva v Beskydech je ideální v kombinaci s turistikou. Po náročném dni si můžete odpočinout v prostorách wellness centra, které je otevřené denně od 9 do 21 hodin. Součástí wellness programu je bazén, parní lázeň, tepidarium, finská sauna, solná jeskyně, fitness, thajské masáže, klasické, reflexní a speciální masáže, lymfodrenáže, zeštíhlující ošetření těla francouzskou kosmetikou Esthederm, manikúra, pedikúra a kadeřnictví.

Bazén s panoramatickým výhledem

bazén
Není bazén jako bazén. Prostředí vás jistě překvapí příjemnou atmosférou a výhledem na okolní beskydské hory přes celoplošná panoramatická okna. K relaxaci jsou k dispozici masážní lavice, vodní chrlič a k masáži šíje protiproud. Součástí bazénu je i sluneční terasa, tepidarium a parní lázně.



Parní lázeň a její účinky

parní lázeň
Od plávání v bazénu si můžete odpočinout v prostorách parních lázní. Parní lázeň je podobná sauně, avšak není tak horká, vlhkost dosahuje téměř 100% a tělo se nezahřívá tak rychle jako při saunování. Wellness v parní lázni pomáhá při regeneraci svalstva, revmatismu kloubů, uvolnění dýchacích cest a celkové regeneraci pohybového aparátu.


Tepidarium

K wellness víkendu patří také relaxace v tepidariu. Tepidarium je dobrou alternativou k sauně nebo parní lázni, teplota se pohybuje okolo 40° C a vlhkost osciluje kolem 20%. Sálavé teplo proniká do prostor prostřednictvím lavic, stěn a podlahy. Wellness v tepidariu podporuje imunitní systém a působí pozitivně na psychiku člověka. Pohodovou atmosféru dotváří i tlumené osvětlení připomínající noční oblohu.

Finská sauna

finská sauna
Finská sauna patří neodmyslitelně do programu wellness jako jedna z nejoblíbenějších způsobů relaxace. Suchý a horký vzduch okolo 90°C prohřívá tělo a odplavuje škodlivé toxiny. Detoxikace organismu není jedinou předností finské sauny. Regeneraci a posílení imunity docílíme prostřednictvím několika cyklů prohřátí a náhlého ochlazení. K ochlazování slouží ledová koupel nebo sprcha, po které by měl následovat krátký odpočinek.

Solná jeskyně

solná jeskyně
 Pobyt v solné jeskyni trvá téměř 1 hodinu a je vhodný pro osoby trpící astmatem, alergiemi, kožními problémy, přetížením a stresem. V solné jeskyni se využívá účinků soli na lidský organismus. Záporně ionizovaný vzduch uvnitř jeskyně spolu s cennými bioprvky posiluje zdraví a pomáhá při léčbě štítné žlázy. Zmenšuje se riziko vzniku srdečních chorob a snižuje se krevní tlak. Solná jeskyně má pozitivní antibakteriální účinky a pomáhá i při léčbě ekzému a jiných kožních problémů. K wellness v solné jeskyni jsou k dispozici polohovací lehátka, relaxační hudba a bublající voda.

Thajská masáž

thajská masáž
Součástí wellness víkendu je i velmi oblíbená thajská masáž. Thajskou masáž provádějí dvě rodilé Thajky, které prošly odbornými kurzy masírování ve vzdělávacích centrech v Thajsku. Wellness pobyty s thajskou masáží přináší uvolnění zatuhlých svalů, zejména v oblasti páteře, uvolnění organismu a celkovou relaxaci. Kromě thajské masáže je k dispozici medová masáž, masáž lávovými kameny nebo klasická masáž.


Fitness

fitness
Prodloužený víkendový pobyt nemusí být jen pasivní relaxace nebo pěší turistika. Návštěvníkům wellness centra je umožněn i aktivní pohyb v posilovně. Fitness centrum je vybaveno činkami, posilovacími stroji, rotopedy, běžeckým pásem, žíněnkou a vibroplošinou. S otázkami na správné formování postavy a procvičení konkrétních částí těla vám poradí odborný personál.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?