Lázně Beskydy: kvalitní rehabilitace na Moravě

Lázně Beskydy nabízí rehabilitace a procedury pro pacienty s onemocněním pohybového, nervového a oběhového ústrojí. Léčebná péče je zaměřena na rehabilitační, léčebně rekreační, a rekreační wellness pobyty.

Pobyt v beskydských lázních prospívá nejen pacientům s chronickým zdravotním onemocněním, ale i lidem zotavujícím se po úrazech a operacích. Oddělení wellness ocení především lidé se sedavým povoláním a sportovci, kteří tu kromě léčebných procedur mohou trávit čas i turistikou po valašském folkloru.
Lázně Beskydy jsou vhodné jak pro řízenou léčbu podle doporučení ošetřujícího lékaře, tak i pro rodiny s dětmi, jednotlivce a páry v rámci rekreačního pobytu.

Fyzioterapie

fyzioterapie
Fyzioterapie je zaměřena na léčbu pohybového aparátu, zejména pooperačních a poúrazových stavů, stavů po umělých náhradách kloubů a po operacích páteře. Léčebný program je založen na aktivní spolupráci pacienta s fyzioterapeutem, který určuje aplikované léčebné metody a instruuje pacienta při jejich výkonu.
Mezi metody používané v beskydských lázních patří Vojtova metoda, Bobath koncept, metoda DNS, Lewitova léčba, metoda MFK, metoda modle fyzioterapeuta Koláře, Mojžíšové, Čápové, koncept Neurac, Infinity a další.

Ergoterapie

ergoterapie
Cílem ergoterapie je plnohodnotné navrácení pacienta do stavu před onemocněním, úrazem. Ergoterapie využívá nácviky základní motoriky, mezi které patří držení holí, přesun na vozík, vstávání z postele a uléhání. Pacient je veden k samostatnosti, aby po ukončení léčby zvládal tyto základní úkony sám nebo za pomoci rodiny.
V druhém případě se ergoterapie zaměřuje na nácvik problematických pohybových stereotypů, udržení koncentrace, logiky a orientace. Pacient se učí úchopům předmětů, psaní, logopedie a základních mozkových funkcí.

Cvičení na mechanických přístrojích

cvičení na mechanických strojích
Cvičení na mechanických přístrojích/strojích vede k posílení ochablých svalů a regeneraci komplexního pohybového aparátu nebo některých jeho částí. Oslabené svalové skupiny mohou pacienta omezovat ve výkonu pracovní činnosti nebo v jeho běžném životě a mohou dokonce představovat zvýšené riziko úrazu. Pravidelné cvičení prospívá i ke zlepšení fyzické kondice a psychické pohody člověka.
Mezi základní cvičení pomůcky patří činky, rotoped, hrazda, veslice, běžecký pás, švihadlo, posilovací stroje a posturomed. Cvičební plán a techniku posilování konkrétních partií určuje ošetřující lékař.

Hydroterapie

hydroterapie
Vodoléčebná procedura neboli hydroterapie patří mezi základní nabídku služeb beskydských lázní. Hydroterapie pomáhá k regeneraci pohybového aparátu a bývá často ordinována pacientům při chronických bolestech kloubů a pacientům po úrazech a operacích. Hydroterapeutické koupele jsou k dispozici pro léčbu horních nebo dolních končetin nebo jako celotělové koupele. Speciálně pak pacienti mohou využívat čtyřkomorovou galvanickou lázeň nebo šlapací koupel.

Elektroterapie

elektroterapie
Elektroterapie zahrnuje nejnovější léčebné postupy a zařízení. Druhy aplikované elektroterapie, četnost a délku léčby určuje ošetřující lékař. Mezi používané metody ve středisku Lázně Beskydy patří magnetoterapie, 2 a 4 pólový interdyn, diadynamic, MIP, Rebox, Träberovy proudy, TENS, VAS, nebo ultrazvuk.



Termoterapie

termoterapie
Termoterapie patří mezi velmi příjemné a oblíbené druhy léčby. Termoterapie využívá lokálního působení tepla pomocí teplých zábalů, a to i v kombinaci s účinky bahenních obkladů s dalšími léčivými látkami. Bahno využívané pro léčbu termoterapií pochází z Mrtvého moře a Sakského solného jezera. Pacienti s kontraindikací přímého zábalu nemusí mít obavy, v takovém případě se kontraindikaci předchází použitím biolampy.

Inhalace

inhalace
Léčebná metoda zvaná inhalace se používá pro léčbu pacientů s dýchacím ústrojím. Mimo pozitivní účinky na dýchání má inhalace vliv i na celé tělo. V beskydských lázních se k inhalaci používá luhačovická Vincentka a Mucosolvan.




Oxygenoterapie

oxygenoterapie
Oxygenoterapie zaujímá ve zdravotnictví pozici léčby i preventivního opatření. Koncentrovaný kyslík se inhaluje přímo nosní kanylou do plic. Lidově řečeno „stoprocentní kyslík“ bývá oblíben i u studentů pro svůj vliv na povzbuzení aktivity, koncentrace a odeznění únavy.

Lymfodrenáž

lymfodrenáž
Lymfodrenáž se soustředí na odplavení škodlivých látek z těla a celkovou detoxikaci organismu. Podporuje imunitní systém, stabilizuje metabolismus a zlepšuje kondici. Lymfodrenáž je určena zejména pro pacienty po úrazech a operacích a pro pacienty s lymfatickými otoky. Procedura se provádí manuálně i strojově pomocí přístrojů a speciálních návleků.


Kryoterapie


kryoterapie
Kryoterapie neboli léčba chladem je určena pro pacienty s akutním nebo chronickým onemocněním pohybového aparátu, pacienty s bolestmi svalů, kloubů a šlach a při výskytu hematomů. Kryoterapie je velmi oblíbená i u sportovců, známý tenista Tomáš Berdych využívá celotělovou terapii (Polarium) pro rychlé a efektivní účinky při regeneraci svalů a kloubů po sportovním výkonu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak použít zlomkové zlato jako protihodnotu - výkup zlata

Umí tyčový mixér sekat led nebo ořechy?

Co je to fresh zóna ve vaší ledničce?